VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE, 21.04.2021. godine

“Građani Opštine Beočin,

radnici Doma zdravlja su uložili od početka vakcinacije maksimalne napore i do današnjeg dana vakcinisali kompletno, što podrazumeva davanja obe doze, 2188 građana, a prvom dozom vakcine 2962 građana, koje ćemo naravno uz odgovarajuće vreme i revakcinisati te ćemo obuhvatiti vakcinacijom protiv Covida 19 – 5200 hiljada građana što je jedna trećina građana naše opštine. Najviše je podeljeno Sinofarm vakcina, a nešto manje Fajzera, Sputnjika, i nešto Astrazenec. Ništa ovo ne bi uspeli sami nego uz podršku mesnih zajednica, radnih organizacija i medicinskih radnika koji su telefonski davali informacije i obaveštavali građane o prispeću vakcina u Dom zdravlja i terenske ambulante, i dobru volju građana naše opštine da se zaštite od ove opake bolesti.

Vakcinacijom smo obuhvatili građane svih mesnih zajednica, od Luga, Suseka, Sviloša, Grabova, odlazeći u naseljena mesta, a sada planiramo anketranje i da obiđemo Banoštor, Braziliju i Rakovac, sa vakcinom Fajzer, dok za vakcinu Sputnjik i Sinofarm ćemo planirati vakcinaciju i anketirati u sledeće dve nedelje, kada nam jave o distribuciji istih do Doma zdravlja. Tačan datum i vreme vakcinacije u navedenim mestima, koje će se vršiti u ambulantama naseljenih mesta, građani će biti obavešteni na vratima ambulanti i Mesnih zajednica, a ako bude potrebe kontaktiraćemo ih lično ako su se prijavili na anketnim listićima. Normalno da Beočin selo i Beočin grad kojima je najlakše jer im je naše vakcinalno mesto koje nam je obezbedio „Holcing Lafarge“, a mi ga pretvorili u pravi radni prostor najlakše, oni mogu i sami prošetati do vakcinalnog punkta i sami se informisati kad će biti vakcine, i ako se ukaže prilika i odmah se vakcinisati. Ti podaci o vakcinaciji odnose se za one koji se nisu prijavili preko e-portala tj. nezakazane, a one koji su se prijavili preko e-portala Institut za javno zdravlje poziva lično šaljući poruke o vremenu vakcinacije i mestu.

Moram da se pohvalimo da smo vršili i vakcinaciju nepokretnih i starih lica u njihovim kućama, uz pomoć patronažne službe doma zdravlja i lekara kućnog lečenja.

Poštovani građani, prijavite se, dođite, vakcinišite se da zajedno pobedimo KORONU!!!!”

Koordinator Centra za promociju zdravlja i v.d. direktor dr Vera Radosavljević, kao i koordinator vakcinacije, lekari i srednje medicinsko osoblje koji su angažovani u timu za vakcinaciju, a pod sloganom “POBEDIMO KORONU“!!!!